Home » D:News » Covrigi gratis pentru cei care merg la serviciu pe biciclete, într-un land din Germania

Covrigi gratis pentru cei care merg la serviciu pe biciclete, într-un land din Germania

Covrigi gratis pentru cei care merg la serviciu pe biciclete, într-un land din Germania
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 12.07.2022

Cei care merg la serviciu pe biciclete primesc covrigi gratis în landul Baden-Württemberg din Germania. Inițiativa a costat autoritățile aproape 60.000 de euro, iar brutăriile au primit 45 de cenți pe fiecare covrig.

Guvernul landului Baden-Württemberg din Germania a încercat din nou anul acesta să atragă oamenii pe biciclete și să facă traficul mai prietenos cu clima.

Gustos pentru bicicliști, dar nu complet gratuit pentru contribuabili. Potrivit Ministerului Transporturilor, brutăriile participante au primit un sprijin financiar de 45 de cenți pe covrig plus costurile pentru personal și materiale publicitare.

Sute de brutării au participat la campania „Covrig pentru navetiști”

În final, au fost efectuate cheltuieli de 58.882,50 de euro, potrivit unui răspuns al ministerului către grupul parlamentar AfD, notează dpa.

Cu toate acestea, ospățul dinaintea pedalatului a fost foarte popular: aproximativ 130.850 de covrigi au fost împărțiți. Bilanțul nu este încă definitiv.

În primele zile ale lunii iunie, aproximativ 660 de brutării au participat la campania „Covrig pentru navetiști”.

Pentru a primi un covrig, bicicliștii au fost nevoiți să prezinte ca dovadă casca de biciclist în brutărie sau bicicleta în fața magazinului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase