Home » D:News » Cum va fi vremea la începutul lunii august? Meteorologii anunță temperaturi peste medie

Cum va fi vremea la începutul lunii august? Meteorologii anunță temperaturi peste medie

Cum va fi vremea la începutul lunii august? Meteorologii anunță temperaturi peste medie
Credit foto: Pixabay
Publicat: 17.07.2022

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimările pentru săptămânile următoare. Valorice termice se vor situa peste cele normale, iar ploile vor fi puține.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice în majoritatea regiunilor, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 25 iulie – 1 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Săptămâna 1 – 8 august

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-vest. Regimul pluviometric va fi local deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 8 – 15 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase