Home » D:News » Caz de botulism la un copil de 7 ani din Suceava. Ce a mâncat?

Caz de botulism la un copil de 7 ani din Suceava. Ce a mâncat?

Caz de botulism la un copil de 7 ani din Suceava. Ce a mâncat?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.07.2022

Un caz de botulism a fost înregistrat în județul Suceava la un copil în vârstă de 7 ani, după ce a mâncat o conservă. Pe de altă parte, femeia care făcuse o formă gravă de botulism a fost salvată.

Medicii din Suceava anunță că femeia cu botulism care ajunsese la ATI are o evoluție favorabilă. După aproximativ 3 săptămâni de spitalizare în terapie intensivă, femeia a fost transferată pe secție și urmează să fie externată.

„În urmă cu aproximativ o săptămână a mai fost diagnosticat cu botulism un copil de 7 ani, care a fost adus de părinți la spital pentru disfonie, disfagie, ptoză palpebrală, după ce a consumat o conservă din comerț. În urma adiministrării serului antibotulinic, pacientul a avut o evoluție bună cu remiterea simptomelor, urmând să fie externat tot în cursul zilei de astăzi. Copilul nu a necesitat internare în secția de ATI”, spun medicii.

Ce a mâncat fetița de 7 ani, diagnosticată cu botulism?

Conform Monitorul de Suceava, este vorba despre o fetiță de 7 ani din comuna Zvoriștea, care a mâncat o conservă depozitată în condiții improprii, pe câmp.

Fetița a avut tulburări digestive și familia a dus-o la spital după 5 zile de la debut.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase