Home » D:News » Populația Chinei va începe să scadă înainte de 2025

Populația Chinei va începe să scadă înainte de 2025

Populația Chinei va începe să scadă înainte de 2025
Credit foto: Pixabay
Publicat: 27.07.2022

Populația Chinei a încetinit semnificativ și așteptările sunt ca populația să înceapă să se reducă înainte de 2025, a raportat Global Times, publicație susținută de stat, citând un înalt oficial din domeniul sănătății, relatează Reuters.

Datele privind nașterile au arătat că numărul de nașteri noi în 2021 a fost cel mai mic din ultimele decenii în mai multe provincii.

Numărul nașterilor în provincia centrală Hunan a scăzut sub 500.000 pentru prima dată în aproape 60 de ani, a precizat Global Times. Doar provincia Guangdong, din sudul Chinei, a avut mai mult de 1 milion de nașteri noi, a precizat acesta.

Se așteaptă ca populația Chinei să înceapă să se micșoreze între 2021 și 2025

China se luptă pentru a inversa o scădere rapidă a creșterii naturale a populației, deoarece mulți tineri aleg să nu aibă copii din cauza unor factori precum prețurile mari și presiunea muncii.

Se așteaptă ca populația Chinei să înceapă să se micșoreze în 2021-2025, a afirmat Global Times, citându-l pe Yang Wenzhuang, șeful departamentului pentru probleme de populație și familie din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate.

O modificare a legilor din China de anul trecut pentru a permite femeilor să aibă trei copii nu a ajutat, multe femei spunând că schimbarea vine prea târziu și că nu au suficientă siguranță a locului de muncă și nici egalitate de gen.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase