Home » D:News » Restaurantul în care s-a filmat o scenă faimoasă din „Când Harry a cunoscut-o pe Sally” se închide

Restaurantul în care s-a filmat o scenă faimoasă din „Când Harry a cunoscut-o pe Sally” se închide

Restaurantul în care s-a filmat o scenă faimoasă din „Când Harry a cunoscut-o pe Sally” se închide
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.07.2022

Restaurantul din New York în care s-a filmat o scenă faimoasă din „Când Harry a cunoscut-o pe Sally” se închide. Toți cei 163 de angajați își vor pierde locurile de muncă.

În ultimii 30 de ani, pentru milioane de romantici din întreaga lume a existat un loc în care să privească o iubire distrusă sau proaspăt înflorită: masa rotundă cu vedere la lacul de la Loeb Boathouse din Central Park, unde a fost filmată în ’89 una dintre scenele iconice din comedia romantică „Când Harry a cunoscut-o pe Sally”.

Sally, cu spatele la lac, tocmai a anunțat că s-a despărțit de Joe, Billy Crystal. „Clubul inimilor frânte” ajunge însă la răscruce de drumuri: începând cu 16 octombrie, faimosul restaurant victorian de pe malul lacului se va închide pentru totdeauna.

Adresa pe care toată lumea o căuta pe Google Maps

Proprietarul, Dean J. Poll, a vorbit despre „costuri nesustenabile”. Toți cei 163 de angajați vor fi în șomaj.

„Este greu de continuat”, a explicat Poll pentru „New York Times”: „locația, faptul că este legată de sezon, căile de acces, totul este prea scump”.

Adresa pe care toată lumea o căuta pe Google Maps – Central Park, East 72nd St & Park Drive North – a stârnit întotdeauna entuziasm, dar a reprezentat, în cele din urmă, și „condamnarea” sa: nu poți ajunge la Boathouse cu mașina, ci pe jos, trecând prin labirintul parcului.

Aici au fost filmate scene din filme celebre

Deși acest lucru a sporit cândva valoarea restaurantului, acum a devenit o destinație pentru puțini. Cei doi ani de criză legați de pandemie, care au dus la închiderea temporară până în martie 2021, și-au lăsat amprenta asupra conturilor companiei.

Aici au fost filmate scene din filme celebre precum „The Manchurian Candidate” și „27 Times White”. Localul era frecventat de directori de pe Wall Street, vedete precum Frank Sinatra, Ivana Trump și Luciano Pavarotti.

Din octombrie, cei care se ocupă de parcurile din New York vor căuta investitori, dar nu pare să fie o sarcină ușoară. Toate nunțile și evenimentele deja rezervate pentru toamnă și iarnă vor fi mutate în locații mai puțin pitorești.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase