Home » D:News » „SUA versus China: Război în Taiwan?”, duminică, de la ora 16:00, pe B1 TV

„SUA versus China: Război în Taiwan?”, duminică, de la ora 16:00, pe B1 TV

„SUA versus China: Război în Taiwan?”, duminică, de la ora 16:00, pe B1 TV
Foto: Pexels
Publicat: 05.08.2022

Postul B1 TV va difuza, în premieră și în exclusivitate în România, documentarul „SUA versus China: Război în Taiwan?”, duminică, de la ora 16:00.

Documentarul pleacă de la o întrebare cheie, dacă Statele Unite vor interveni militar în cazul în care China atacă Taiwanul.

Filmul prezintă situația istorică a Taiwanului, tensiunile dintre China și Taiwan pe de-o parte, dar și cele dintre SUA și China, pe de altă parte. Ambițiile lui Xi Jinping și măsurile luate de administrația Biden sunt analizate în acest documentar.  De asemenea, filmul pune în discuție modul în care taiwanezii se pregătesc de un eventual conflict cu China, dar și descrie strategia Chinei de a descuraja Taiwanul să-și declare independența.

Un alt aspect dezbătut în cadrul acestui documentar este cel economic, mai exact, cu privire la producția de microcipuri și de semiconductori. Taiwanul este cel mai mare producător din lume al acestor bunuri, iar un eventual conflict ar perturba industria și economia globală.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase