Home » D:News » 4.000 de câini beagle salvați de o asociație din SUA sunt oferiți spre adopție

4.000 de câini beagle salvați de o asociație din SUA sunt oferiți spre adopție

Publicat: 11.08.2022
4.000 de câini beagle salvați de o asociație din SUA sunt oferiți spre adopție
Foto: @Mark Rimmel/Unsplash

O asociație pentru protecția animalelor caută stăpâni pentru 4.000 de câini beagle salvați de la un crescător din SUA. Animalele erau crescute în Virginia și apoi erau vândute unor laboratoare care fac experimente cu medicamente, potrivit BBC.

Autoritățile consideră că este una dintre cele mai mari campanii de salvare de animale din SUA. Câinii erau crescuți la o unitate din Virginia, care îi vindea apoi unor laboratoare pentru experimente cu medicamente. Însă compania a fost închisă din cauza încălcării drepturilor animalelor, iar organizațiile au ca misiune să găsească noi cămine pentru câinii salvați.

„Patru mii este un număr mare. Și va fi nevoie de 60 de zile pentru a scoate toate aceste animale și pentru a lucra cu partenerii noștri din adăposturi și salvatori din întreaga țară, lucrând cu ei pentru a duce acești câini, în cele din urmă, în cămine veșnic iubitoare”, a declarat Kitty Block, șefa Humane Society, pentru Reuters.

Cum au fost salvați cei 4.000 de câini beagle?

Crescătoria din Cumberland, deținută de compania Envigo RMS, a fost dată în judecată în luna mai de Departamentul de Justiție al SUA, care a acuzat-o de multiple acte de cruzime față de animale.

Inspectorii au descoperit că unii câini erau uciși în loc să primească îngrijiri pentru afecțiuni care puteau fi tratate cu ușurință. De asemenea, aceștia erau hrăniți cu hrană care conținea viermi, mucegai și fecale, în timp ce unor mame care alăptau nu li s-a dat mâncare. Într-un alt caz, 25 de câini au murit din cauza frigului. Organizațiile spun că multe dintre animale prezintă semne de traumă, iar unii pui nu fuseseră niciodată ținuți în brațe și nu știau să se joace.

În timpul procesului, compania a negat acuzațiile, dar a anunțat că va închide unitatea și că va ceda câinii organizației pentru drepturile animalelor Humane Society, potrivit CBS News. În prezent câinii sunt vaccinați și verificați înainte de a fi puși la dispoziție pentru adopție.

O parte dintre câini au ajuns deja în noile lor locuințe

Senatorul statului Virginia, Bill Stanley, a declarat că salvarea a fost rezultatul unei lupte care a durat ani de zile.

„Pot să atest cât de grozavi sunt acești câini pentru că am doi dintre ei. Am cumpărat doi dintre acești beagle Envigo în 2020 și 2021… Acei beagle i-am cumpărat pentru că nu am vrut ca ei să fie supuși unor experimente. Iar acum știu că nici frații și surorile lor nu vor fi supuși la experimente”, a declarat el pentru Reuters.

Unii dintre câini au fost deja mutați în SUA. Cel puțin 200 de câini au ajuns în sudul Californiei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase