Home » D:News » Zelenski îi critică pe oficialii care comentează tacticile militare ale Ucrainei

Zelenski îi critică pe oficialii care comentează tacticile militare ale Ucrainei

Zelenski îi critică pe oficialii care comentează tacticile militare ale Ucrainei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.08.2022

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut oficialilor guvernamentali să nu mai vorbească cu reporterii despre tacticile militare ale Kievului împotriva Rusiei, afirmând că astfel de remarci sunt „sincer iresponsabile”.

În urma unor explozii majore care au distrus marţi o bază aeriană rusă din Crimeea, ziarele New York Times şi Washington Post au citat oficiali neidentificaţi care au afirmat că forţele ucrainene sunt responsabile. Guvernul de la Kiev, pe de altă parte, a refuzat să spună dacă a fost în spatele exploziilor, informează Reuters.

„În război cu siguranţă nu este momentul pentru vanitate şi declaraţii zgomotoase. Cu cât veţi divulga mai puţine detalii despre planurile noastre de apărare, cu atât mai bine va fi pentru punerea în aplicare a acestor planuri de apărare”, a declarat Zelenski într-un discurs.

„Dacă vreţi să generaţi titluri zgomotoase, acesta este un lucru sincer iresponsabil”

„Dacă vreţi să generaţi titluri zgomotoase, acesta este un lucru sincer iresponsabil. Dacă doriţi victoria Ucrainei, este altceva, şi ar trebui să fiţi conştienţi de responsabilitatea pe care o aveţi pentru fiecare cuvânt pe care îl spuneţi despre planurile de apărare sau de contraatac ale statului nostru”, a mai spus președintele.

Zelenski a adresat aceste comentarii oficialilor de stat, locali şi militari, precum şi altor persoane despre care a spus că vorbesc despre evenimentele de pe front.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase