Home » D:News » China folosește însămânțarea norilor pentru a opri secarea fluviului Yangtze

China folosește însămânțarea norilor pentru a opri secarea fluviului Yangtze

China folosește însămânțarea norilor pentru a opri secarea fluviului Yangtze
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.08.2022

China folosește o tehnologie de însămânțare a norilor pentru a umple râul Yangtze care se micșorează din cauza secetei, potrivit CNN.

Avioanele chinezești utilizează o tehnologie de însămânțare a norilor pentru a aduce mai multe precipitații deasupra fluviului Yangtze, care a secat în unele părți, în timp ce o mare parte a Chinei este afectată de secetă și se confruntă cu cel mai mare val de căldură înregistrat vreodată.

Mai multe regiuni de pe Yangtze au lansat programe de modificare a vremii, dar rezultatele nu sunt încă cele așteptate.

Iodură de argint pentru a provocarea precipitațiilor

Ministerul Resurselor de Apă a anunțat recent, într-un comunicat, că „seceta din tot bazinul fluviului Yangtze afectează negativ securitatea apei potabile a populației rurale și a animalelor, precum și creșterea culturilor”.

Recent, provincia Hubei din centrul Chinei a devenit ultima care a anunțat că va semăna nori, folosind iodură de argint pentru a provoca precipitații.

Cel puțin 4,2 milioane de persoane, afectate de secetă severă

Cel puțin 4,2 milioane de persoane din Hubei au fost afectate de o secetă severă începând din iunie, a declarat marți Departamentul provincial de gestionare a situațiilor de urgență din Hubei.

Mai mult de 150.000 de persoane din această regiune au dificultăți în a avea acces la apă potabilă, iar aproape 400.000 de hectare de culturi au fost afectate din cauza temperaturilor ridicate și a secetei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase