Home » D:News » Câte dintre avioanele de luptă ruseşti din Marea Neagră mai sunt operaţionale?

Câte dintre avioanele de luptă ruseşti din Marea Neagră mai sunt operaţionale?

Câte dintre avioanele de luptă ruseşti din Marea Neagră mai sunt operaţionale?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.08.2022

Jumătate din avioanele de luptă ruseşti din Marea Neagră nu mai sunt operaţionale. Oficial: „efect psihologic semnificativ asupra conducerii ruse”.

Baza aeriană de lângă Novofedorivka, pe coasta de vest a peninsulei, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, a suferit mai multe explozii pe 9 august, notează Reuters.

Oficialul, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că Ucraina obţine acum în mod constant „efecte cinetice” în spatele liniilor inamice, ceea ce are un impact material asupra suportului logistic al Rusiei şi „un efect psihologic semnificativ asupra conducerii ruse”.

Flota din Marea Neagră se străduieşte să funcţioneze

„Evaluăm acum că evenimentele de la aerodromul Saky din 9 august au scos din uz mai mult de jumătate din avioanele de luptă ale flotei de aviaţie navală a Mării Negre”, a declarat oficialul.

Oficialul a declarat că flota din Marea Neagră se străduieşte să funcţioneze mult mai mult ca „o flotilă de apărare a coastelor” care doar ocazional a efectuat atacuri cu rachete şi că încercarea sa de a ameninţa un asalt amfibiu asupra Odessei a fost împiedicată.

Oficialul a adăugat că, în general, războiul se află într-un „moment de cvasi-stagnare operaţională”.

„Forţele terestre ale niciuneia dintre părţi nu dispun de suficientă putere de luptă terestră concentrată pentru a lansa acţiuni ofensive eficiente care să afecteze în vreun fel în mod material cursul războiului”, a declarat oficialul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase