Home » D:News » Cantitatea de ape uzate deversate în canalele navigabile și în mare a crescut

Cantitatea de ape uzate deversate în canalele navigabile și în mare a crescut

Cantitatea de ape uzate deversate în canalele navigabile și în mare a crescut
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 24.08.2022

A fost constatată o creștere uriașă a cantității de ape uzate brute deversate în canalele navigabile și în mare din Marea Britanie. Cifra reprezintă o creștere de 2.553% în cinci ani, potrivit analizei Partidului Laburist, care citează datele Agenției de Mediu (EA).

Companiile de apă au pompat ape uzate brute în mările și râurile din Marea Britanie timp de peste nouă milioane de ore din 2016, sugerează noile date, citate de Sky News.

Cifra reprezintă o creștere de 2.553% în decurs de cinci ani, potrivit analizei Partidului Laburist, care citează datele Agenției de Mediu (EA), publicate în temeiul Legii privind libertatea de informare.

Turiști avertizați să evite zeci de plaje din Marea Britanie

Între 2016 și 2021, companiile de apă au evacuat ape uzate în căile navigabile și în mare pentru un total de 9.427.355 de ore, echivalentul a 1.076 de ani.

Aceste date vin în contextul în care EA a emis avertismente către turiști să evite zeci de plaje din Anglia și Țara Galilor în săptămânile recente.

Ape reziduale netratate se revărsau în mare

Recent, în apropiere de Bexhill, East Sussex, au fost observate ape reziduale netratate care se revărsau în mare.

După câteva zile, steagurile roșii au fost îndepărtate, ceea ce înseamnă că apa a fost considerată oficial ca fiind sigură pentru scăldat. Cu toate acestea, plaja era aproape pustie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase