Home » D:News » Taifunul Muifa oprește avioanele, vapoarele și trenurile din mai multe orașe ale Chinei

Taifunul Muifa oprește avioanele, vapoarele și trenurile din mai multe orașe ale Chinei

Taifunul Muifa oprește avioanele, vapoarele și trenurile din mai multe orașe ale Chinei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.09.2022

Autoritățile din China au ridicat la cel mai mare nivel, alerta de ciclon tropical, în timp ce taifunul Muifa se apropia de zona dens populată din jurul râului Yangtze. Shanghai și alte orașe au anulat activitățile din aeroporturi, gări și porturi, potrivit Reuters.

Toate zborurile de pe aeroporturile Pudong și Hongqiao din Shanghai au fost anulate, în timp ce orașul Hangzhou, situat la sud-vest de Shanghai, va întrerupe zborurile interne începând de miercuri seara.

Zborurile de pe aeroporturile din Zhoushan și Ningbo, în provincia de coastă Zhejiang, au fost și ele anulate, în timp ce centrul pentru nave, comun celor două orașe, a suspendat temporar descărcarea și încărcarea petrolului și a ordonat petrolierelor să rămână la ancoră.

Autoritățile din Shanghai au emis un avertisment

Delta Yangtze din estul Chinei este cea mai prosperă regiune a țării, Shanghai fiind capitala financiară și comercială a națiunii, iar orașele învecinate importante centre industriale. Portul Ningbo-Zhoushan și portul Shanghai se numără printre cele mai aglomerate din lume.

Autoritățile din Shanghai au emis un avertisment prin care i-au anunțat pe locuitori că se așteaptă rafale de vânt și ploi abundente până joi. Orașul de 25 de milioane de locuitori a luat mai multe măsuri de siguranță, anunțând planuri de limitare a vitezelor pentru trenurile supraînălțate la sol sau chiar de închidere a stațiilor.

Taifunul Muifa, așteptat să se deplaseze spre nord-vest

Potrivit meteorologilor, se așteaptă ca taifunul Muifa să se deplaseze spre nord-vest cu o viteză de 20-25 kmh (12-15 mph) și să atingă pământul de-a lungul orașelor de coastă din provincia Zhejiang miercuri seara, apoi să treacă prin golful Hangzhou pentru a atinge un al doilea punct de aterizare în Shanghai.

Revista chineză Caixin a relatat că Muifa ar putea fi cel mai puternic taifun din delta râului Yangtze din ultimul deceniu. Meteorologii susțin că taifunul s-a format din cauza vremii neobișnuit de caldă din acest an și a temperaturilor ridicate din Marea Chinei de Est.

Autoritățile din Zhejiang au emis o „avertizare cod roșu” pentru inundații în mai multe zone.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase