Home » D:News » Joe Biden a spus că „pandemia s-a terminat”, chiar dacă americanii continuă să moară de COVID-19

Joe Biden a spus că „pandemia s-a terminat”, chiar dacă americanii continuă să moară de COVID-19

Joe Biden a spus că „pandemia s-a terminat”, chiar dacă americanii continuă să moară de COVID-19
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.09.2022

Președintele american Joe Biden a declarat într-un interviu că „pandemia s-a încheiat”, chiar dacă țara continuă să se lupte cu infecțiile cu coronavirus care ucid zilnic sute de americani.

„Pandemia s-a terminat”, a declarat Biden în timpul unui interviu realizat miercuri în cadrul emisiunii „60 Minutes” a postului CBS, scrie Reuters.

„Încă avem o problemă cu COVID. Încă lucrăm mult la el. Dar pandemia s-a terminat. Dacă ați observat, nimeni nu poartă măști. Toată lumea pare a fi într-o formă destul de bună. Așa că eu cred că lucrurile se schimbă”, a spus Biden.

400 de americani mor în fiecare zi din cauza COVID-19

Numărul victimelor pandemiei COVID-19 a scăzut semnificativ de la începutul mandatului lui Biden, când mureau peste 3.000 de americani pe zi, pe măsură ce asistența, medicamentele și vaccinurile au devenit mai disponibile.

Dar aproape 400 de persoane pe zi continuă să moară din cauza COVID-19 în Statele Unite.

Biden a petrecut mai mult de două săptămâni izolat la Casa Albă după două episoade de COVID-19, începând cu luna iulie.

Soția sa, Jill, a contractat virusul în august.

Biden a declarat că aceste cazuri ușoare au fost o dovadă a îmbunătățirii îngrijirii în timpul președinției sale. Pe de altă parte, a cerut Congresului o finanțare suplimentară de 22,4 miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru un potențial val de cazuri de toamnă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase