Home » D:News » Un francez supranumit „Omul-Păianjen” a escaladat un zgârie-nori fără echipament de siguranță

Un francez supranumit „Omul-Păianjen” a escaladat un zgârie-nori fără echipament de siguranță

Un francez supranumit „Omul-Păianjen” a escaladat un zgârie-nori fără echipament de siguranță
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.09.2022

„Omul-Păianjen” a escaladat un zgârie-nori la vârsta de 60 de ani. Un alpinist cunoscut drept „Spiderman” al Franței și-a marcat aniversarea prin escaladarea unei clădiri de 48 de etaje din Paris, fără niciun echipament de siguranță, potrivit BBC.

Alain Robert a escaladat Turnul TotalEnergies din cartierul de afaceri Défense, fără frânghii sau hamuri.

„Vreau să le transmit oamenilor mesajul că a avea 60 de ani nu înseamnă nimic. Încă poți să faci sport, să fii activ, să faci lucruri fabuloase”, a declarat el pentru agenția de presă Reuters.

După ce a ajuns în vârful turnului, francezul a fost reținut.

A avut nevoie de doar 60 de minute pentru a ajunge în vârf

Robert a escaladat Turnul TotalEnergies de numeroase ori. De data aceasta, a avut nevoie de doar 60 de minute pentru a ajunge în vârf, relatează site-ul de știri Defense 92.

„Mi-am promis în urmă cu mai mulți ani că atunci când voi împlini 60 de ani voi urca din nou pe acel turn, deoarece 60 de ani simbolizează vârsta de pensionare în Franța și m-am gândit că este un gest frumos”, a declarat el după ascensiune.

Care a fost scopul ascensiunii?

El a adăugat că scopul ascensiunii a fost cel de a crește gradul de conștientizare a încălzirii globale, potrivit Reuters.

Robert este cunoscut pentru că urcă pe clădiri înalte în întreaga lume. Printre isprăvile sale îndrăznețe se numără atingerea vârfului Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase