Home » D:News » Prima zăpadă pe Transfăgărăşan şi Transalpina

Prima zăpadă pe Transfăgărăşan şi Transalpina

Publicat: 22.09.2022
Prima zăpadă pe Transfăgărăşan şi Transalpina
Credit foto: DRDP Brașov

Drumarii de la Bâlea au intervenit recent cu un utilaj cu lamă și au răspândit o tonă și jumătate de sare pentru curățarea carosabilului de zăpada așternută peste noapte pe Transfăgărășan. Drumarii recomandă evitarea Transalpina dacă autoturismele nu sunt echipate de iarnă.

„Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit azi dimineață cu un utilaj cu lamă și au răspândit o tona și jumătate de sare pentru curățarea carosabilului de zăpada așternută peste noapte”, a informat DRDP Brașov.

Stratul de zăpadă măsoară în jur de 3 cm, iar temperaturile de azi dimineață au coborât sub – 3 grade. Îi rugăm pe șoferii care doresc să viziteze zona Bâlea în această perioadă să fie pregătiți pentru a conduce în condiții de iarnă”, au completat reprezentanții DRDP Brașov.

Drumarii au intervenit și pe Transalpina

La rândul său, Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a informat că drumarii au intervenit pe întreaga porțiune montană a Transalpina cu un utilaj cu lamă și antiderapant.

Credit foto: DRDP Brașov

„Utilajul încarcă deja pentru a doua oară, pentru că a fost destul de multă zăpadă în această dimineață”, a adăugat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Drumarii fac apel la șoferi să nu plece pe drum dacă nu au mașinile echipate corespunzător, în special cu anvelope de iarnă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase