Home » D:News » Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia

Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia

Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.09.2022

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina.

Într-un clip înregistrat, el a spus că locuitorii republicilor populare Donețk și Luhansk, Kherson și Zaporizhzhia și alte zone „au fost eliberați de regimul nazist”.

El spune că țările occidentale încearcă să „blocheze” independența și dezvoltarea. „Scopul Occidentului este în continuare să slăbească și să distrugă, ei spun asta în mod deschis.”

Occidentul a făcut din poporul ucrainean „carne de tun”

Putin adaugă că Occidentul a făcut din poporul ucrainean „carne de tun” încă din 2014, atunci când a fost anexată Peninsula Crimeea și a adăugat că „obiectivul principal” de „eliberare” a populației din regiunea Donbas „rămâne neschimbat”.

Putin a adăugat că „sprijină” persoanele care urmăresc organizarea de referendumuri în părțile din Ucraina controlate de Rusia.

El spune că a dispus o „mobilizare parțială”, precizând că un decret în acest sens a fost deja semnat.

„Este vorba de o mobilizare parțială. Doar rezerviștii vor fi recrutați”

„Subliniez că este vorba de o mobilizare parțială. Doar rezerviștii vor fi recrutați”, spune el.

Putin a spus că mobilizarea va începe de miercuri, 21 septembrie. Înainte de discurs, care a fost anunțat de marți seara, au existat speculații privind o mobilizare generală în Rusia.

„Cetățenii ruși chemați în cadrul mobilizării vor beneficia de toate avantajele celor care servesc sub contract”, spune el.

Putin spune că Rusia are arme nucleare mai performante decât Occidentul și că, dacă integritatea țării va fi pusă în pericol, va acționa. „Nu glumesc”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase