Home » D:News » 14 balene moarte, descoperite pe o plajă din Australia

14 balene moarte, descoperite pe o plajă din Australia

14 balene moarte, descoperite pe o plajă din Australia
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.09.2022

Carcasele balenelor au fost descoperite pe King Island, o parte a statului australian Tasmania, în strâmtoarea Bass. Autoritățile australiene pentru protecția faunei sălbatice investighează incidentul, potrivit Sky News.

Cașaloții au fost găsiți morți pe o insulă de pe coasta sud-estică a Australiei. Carcasele celor 14 masculi tineri au fost descoperite luni după-amiază, a anunțat Departamentul de Resurse Naturale și Mediu al statului.

Balenele erau culcate pe o parte, în apă puțin adâncă, pe țărmul stâncos al insulei. Autoritățile pentru protecția faunei sălbatice investighează modul în care balenele au eșuat și au murit.

Surferii și înotătorii, avertizați să evite zona cu balene

„Este posibil ca balenele să fi făcut parte din același grup de burlaci, un grup de cașaloți masculi, tineri, care se asociază împreună după ce părăsesc grupul matern”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului.

Surferii și înotătorii au fost avertizați să evite zona deoarece balenele moarte atrag rechini.

Cel mai mare incident de acest tip în Australia

Regiunea în care au fost descoperite carcasele este frecventată de balene. Autoritățile vor face o cercetare aeriană pentru a afla dacă mai există și alte balene în zonă.

Cel mai mare incident de acest tip înregistrat în Australia a avut loc în urmă cu doi ani, când aproximativ 470 de balene au fost găsite pe coasta de vest a Tasmaniei. După o misiune de salvare care a durat o săptămână, 111 balene au fost salvate, dar celelalte au murit.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase