Home » D:News » OMS: Veți avea mâinile pătate de sânge dacă renunțați la lupta împotriva COVID-19

OMS: Veți avea mâinile pătate de sânge dacă renunțați la lupta împotriva COVID-19

OMS: Veți avea mâinile pătate de sânge dacă renunțați la lupta împotriva COVID-19
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.09.2022

„Veți avea mâinile pătate de sânge dacă renunțați la lupta împotriva COVID-19″, avertizează națiunile bogate un oficial OMS.

Dacă națiunile bogate consideră că pandemia s-a încheiat, ar trebui să ajute țările sărace, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.

Consilierul principal al OMS, Bruce Aylward, a avertizat că națiunile mai bogate nu trebuie să facă un pas în spate în abordarea COVID-19 ca problemă globală acum, în fața viitoarelor valuri potențiale de infecție.

Se întrevede sfârșitul pandemiei

În ultimele săptămâni, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că se întrevede sfârșitul pandemiei, iar președintele SUA, Joe Biden, a declarat că pandemia s-a încheiat.

„Atunci când îi aud spunând Ei bine, ne simțim atât de bine aici, mă gândesc Minunat, acum chiar ne puteți ajuta să facem ca restul lumii să se descurce„, a spus Aylward.

Aylward a declarat că grupul pe care îl coordonează, care se concentrează pe accesul echitabil la vaccinurile, tratamentele și testele COVID-19 în întreaga lume, nu este încă pregătit să iasă din faza de urgență a pandemiei și că țările trebuie să fie pregătite și să aibă tratamente pentru orice valuri viitoare de infecție.

Veți avea mâinile pătate de sânge

„Dacă vă culcați acum și acest val ne lovește peste trei luni… Veți avea mâinile pătate de sânge”, a spus el.

El a subliniat, de asemenea, că Biden a avut dreptate pe plan intern, deoarece Statele Unite au un acces bun la toate mijloacele COVID. De asemenea, nu și-a redus angajamentul global de a lupta împotriva COVID-19, a adăugat el.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase