Home » D:News » Primul smartwatch Google a fost lansat

Primul smartwatch Google a fost lansat

Primul smartwatch Google a fost lansat
Foto: Profimedia
Publicat: 08.10.2022

Google a lansat Pixel Watch, primul smartwatch pe care l-a fabricat singur. Acesta se bazează pe tehnologia Fitbit.

Pixel Watch, primul smartwatch de la Google cu un cadran de formă rotundă, a fost prezentat oficial.

Prezentat pentru prima dată la evenimentul Google IO din luna mai, cel mai recent smartwatch Pixel Watch este răspunsul Google la populara serie Apple Watch, care funcționează doar cu iPhone-urile.

Pixel Watch poate funcționa cu alte smartphone-uri Android, deși se spune că funcționează mai eficient cu telefoanele sale Pixel, similar cu căștile Pixel Buds.

Primul smartwatch Google conține material reciclat

Google spune că noul cadran al noului său Pixel Watch este fabricat din oțel inoxidabil reciclat în proporție de 80%, care este aliniat cu obiectivele de sustenabilitate ale companiei. Cadranul său este disponibil în trei culori – negru, argintiu și auriu. Utilizatorii pot upgrada smartwatch-ul cu benzi de culori diferite, potrivit India Today.

Prețul Google Pixel Watch pornește de la 349 de dolari pentru varianta Bluetooth și 399 de dolari pentru varianta LTE.

Google Pixel Watch dispune de un cadran rotund din sticlă 3D cu suport tactil. Acesta funcționează pe WearOS, deși Google aduce și caracteristici de la Fitbit, producătorul de dispozitive portabile de fitness pe care l-a achiziționat recent. Google spune că ceasul său Pixel Watch oferă cele mai bune calități atât ale unui fitness tracker, cât și ale unui smartwatch, cu ajutorul capacităților ML (machine learning) de pe dispozitiv. Utilizatorii pot obține, de asemenea, un scor zilnic de pregătire care este disponibil pe Fitbit Charge 5 și pe smartwatch-urile mai noi. Funcția se află în spatele unui paywall, deși clienții vor primi șase luni de abonament gratuit la Fitbit premium împreună cu ceasul.

Pixel Watch funcționează pe baza celui mai popular sistem de operare

De asemenea, se pretinde că ceasul Pixel Watch oferă cel mai precis dispozitiv de urmărire a ritmului cardiac. La fel ca Apple Watch, acesta are detectare a căderilor.

La bază se află WearOS, care alimentează mai multe smartwatch-uri de la Samsung și Fossil. Asta înseamnă că utilizatorii Google Pixel Watch pot descărca unele aplicații de la terți, cum ar fi Spotify și Strava, pe ceasul propriu-zis. În afară de aceasta, utilizatorii pot verifica notificările din aplicațiile interne ale Google, cum ar fi Maps și Gmail. Există, de asemenea, opțiunea de a controla dispozitivele Nest cu ajutorul ceasului. Google susține o autonomie a bateriei de o zi întreagă.

În afară de Pixel, Google a mai lansat seria Google Pixel 7 și tableta Pixel.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase