Home » D:News » Cu cât a crescut prețul cafelei în UE în luna august?

Cu cât a crescut prețul cafelei în UE în luna august?

Cu cât a crescut prețul cafelei în UE în luna august?
Foto: @Fahmi Fakhrudin/Unsplash
Publicat: 09.10.2022

O ceașcă de cafea a devenit mai scumpă, a anunțat joi biroul de statistică al Uniunii Europene, subliniind o creștere a prețului la această băutură de bază, alături de cele la zahăr și lapte.

Prețurile la cafea au crescut în medie cu 16,9% în august față de anul precedent, scrie Reuters.

Laptele integral proaspăt costă acum în medie cu 24,3% mai mult, în timp ce consumatorii au plătit cu 22,2% mai mult pentru laptele proaspăt cu conținut scăzut de grăsime, a precizat Eurostat.

Zahărul a înregistrat cea mai mare creștere, prețul său mediu sărind cu 33,4%.

Ce se întâmplă cu prețul cafelei în UE?

Datele au arătat că prețurile au crescut pentru aceste patru produse în toate țările membre ale UE, cu excepția Maltei, unde prețul laptelui proaspăt cu conținut scăzut de grăsime a rămas neschimbat.

Finlanda și Lituania au înregistrat cele mai mari modificări ale prețurilor la cafea, cu creșteri de 43,6% și, respectiv, 39,9%, urmate de Suedia și Estonia.

Polonia a înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor la zahăr, care au făcut un salt de 109,2% față de august 2021.

În zona euro – cele 19 țări care au moneda euro – inflația prețurilor de consum a atins 9,1% în august, determinată de prețurile la energie și alimente. Aceasta a atins un nou record de 10% în septembrie, conform estimării Eurostat.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase