Home » D:News » Antonio Guterres denunță escaladarea războiului dintre Rusia și Ucraina

Antonio Guterres denunță escaladarea războiului dintre Rusia și Ucraina

Antonio Guterres denunță escaladarea războiului dintre Rusia și Ucraina
Foto: Shutterstock
Publicat: 12.10.2022

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunţat, luni, „escaladarea inacceptabilă a războiului” din Ucraina, după bombardamentele masive lansate de Rusia ca ripostă la atacul asupra podului care face legătura cu regiunea Crimeea, dar Kievul afirmă că Moscova nu a fost „provocată”.

„Este vorba de o escaladare inacceptabilă a războiului” din Ucraina. „Secretarul general al Naţiunilor Unite este profund şocat de aceste atacuri, care sunt o nouă escaladare inacceptabilă, care are cel mai mare preţ pentru civili”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Antonio Guterres.

Anterior, Dmitro Kuleba, ministrul de Externe de la Kiev, a respins sugestiile că Ucraina ar fi „provocat” Rusia prin atacul asupra podului spre Crimeea.

Antonio Guterres denunță escaladarea războiului

„Nu, Putin nu a fost provocat prin cazul Podului Crimeea să declanşeze teroarea rachetelor. Rusia a atacat constant Ucraina cu rachete şi înaintea incidentului de pe pod. Putin este disperat din cauza înfrângerilor de pe câmpul de luptă şi foloseşte rachetele pentru a modifica în favoarea sa cursul războiului”, a susţinut Dmitro Kuleba, conform cotidianului Le Monde.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase