Home » D:News » Câți bani trebuie să aloce China pentru a atinge obiectivele climatice?

Câți bani trebuie să aloce China pentru a atinge obiectivele climatice?

Câți bani trebuie să aloce China pentru a atinge obiectivele climatice?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14.10.2022

China are nevoie de investiții în valoare de 17.000 de miliarde de dolari pentru a îndeplini obiectivele climatice, potrivit Băncii Mondiale.

China are nevoie de investiții suplimentare de până la 17.000 de miliarde de dolari în infrastructura și tehnologia ecologică din sectoarele energiei și transporturilor pentru a ajunge la emisii zero până în 2060, potrivit unui nou raport al Băncii Mondiale privind provocările Chinei în materie de climă și dezvoltare.

Raportul arată că a doua economie ca mărime din lume va avea nevoie de investiții private pentru a acoperi prețul imens.

Schimbările climatice, o amenințare semnificativă pentru China

Schimbările climatice reprezintă o amenințare semnificativă pentru China, în special pentru orașele sale de coastă, dens populate și evoluate din punct de vedere economic. Specialiștii estimează că schimbările climatice ar putea reduce producția economică a Chinei cu 0,5 % până la 2,3 % încă din 2030, potrivit raportului, care a fost publicat miercuri.

„Perspectivele de creștere pe termen lung ale Chinei depind din ce în ce mai mult de reechilibrarea economiei, de la investiții în infrastructură la inovare, de la exporturi la consumul intern și de la alocarea resurselor condusă de stat la cea bazată pe piață”, a declarat Manuela Ferro, vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Asia de Est și Pacific, potrivit Reuters.

Imposibil să se atingă obiectivele climatice fără o economie cu emisii reduse

De asemenea, ar fi imposibil să se atingă obiectivele climatice globale fără ca țara să treacă la o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon, se mai arată în raport, deoarece China emite 27% din dioxidul de carbon la nivel mondial și o treime din gazele cu efect de seră din toată lumea.

Potrivit raportului, participarea sectorului privat este „crucială” pentru a asigura calea Chinei către neutralitatea emisiilor de carbon.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase