Home » D:News » Poliția norvegiană investighează o dronă care ar fi zburat deasupra unei uzine de gaze

Poliția norvegiană investighează o dronă care ar fi zburat deasupra unei uzine de gaze

Poliția norvegiană investighează o dronă care ar fi zburat deasupra unei uzine de gaze
Foto: Profimedia
Publicat: 15.10.2022

Poliția norvegiană investighează rapoartele referitoare la o dronă care a fost observată zburând deasupra uzinei de prelucrare a gazelor Kaarstoe din sud-vestul țării, într-o posibilă încălcare a protocoalelor de securitate, relatează ziarul Stavanger Aftenblad.

Poliția locală nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii, noteaază Sky News.

Garda militară norvegiană a fost postată la Kaarstoe și la alte instalații importante de export de energie de când autoritățile au sporit securitatea la instalațiile de petrol și gaze ale țării după scurgerile din conductele Nord Stream din 26 septembrie.

Poliția norvegiană investighează o dronă

Scurgerile raportate pe conductele care merg din Rusia în Germania au fost suspectate pe scară largă ca fiind rezultatul unui sabotaj.

Rusia a declarat că acuzațiile UE că este responsabilă pentru sabotaj sunt „previzibile” și „stupide”.

Uzine de gaz amenințate

Chiar înainte de incidentele de la Nord Stream, Autoritatea pentru Siguranța Petrolului (PSA) din Norvegia avertizase companiile energetice să fie vigilente în privința dronelor neidentificate.

Poliția a răspuns joi la o amenințare făcută prin telefon împotriva uzinei de gaz Nyhamna, care, alături de Kaarstoe și alte câteva situri norvegiene, se numără printre cele mai mari instalații de export de energie din Europa.

Norvegia este în prezent cel mai mare furnizor de gaze din Europa, după o reducere drastică a livrărilor din Rusia.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase