Home » D:News » Muzeul Luvru împrumută un tablou celebru al lui Leonardo da Vinci

Muzeul Luvru împrumută un tablou celebru al lui Leonardo da Vinci

Muzeul Luvru împrumută un tablou celebru al lui Leonardo da Vinci
„Sfântul Ioan Botezătorul”, de Leonardo da Vinci (cca. 1513–1516). Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.10.2022

Unul dintre tablourile renumite ale lui Leonardo da Vinci, „Sfântul Ioan Botezătorul”, va fi împrumutat de Muzeul Luvru din Paris la filialei sale din Abu Dhabi, potrivit ArtNet News.

Pictura din secolul al XVI-lea va fi împrumutată muzeului din Abu Dhabi pentru o perioadă de doi ani, pentru a sărbători cea de-a cincea aniversare a instituției. Exemplu de primă mână al tehnicii marelui renascentist, pânza fumurie este punctată de luminițe ușoare pe brațul întins al personajului, demonstrând măiestria lui Leonardo da Vinci în ceea ce privește clar-obscurul.

Într-o declarație pentru The National, Mohamed Khalifa Al Mubarak, președintele Louvre Abu Dhabi, a lăudat împrumutul.

„O ocazie de neratat de a vedea o operă de artă magnifică”

„Vizitatorii de la Louvre Abu Dhabi au o ocazie de neratat de a vedea o operă de artă magnifică, care surprinde un moment extraordinar din istorie și care reprezintă acum un capitol monumental în propria noastră poveste măreață”, a spus el.

Al Mubarak a adăugat că avanpostul Louvre face parte dintr-o „viziune în desfășurare pentru districtul cultural Saadiyat” din Emiratele Arabe Unite, care se află în mijlocul unei extinderi de mai multe miliarde de dolari, ca parte a unui efort mai amplu de a diversifica o economie dependentă în mare măsură de petrol în favoarea turismului.

Tabloul lui Leonardo da Vinci a fost restaurat

Este un moment bun pentru ca tabloul lui Leonardo da Vinci să fie văzut din nou. Datorită unui efort de restaurare de la Paris, în 2016, detaliile imaginii, care era neterminată în momentul morții artistului în 1519, sunt acum mai clar vizibile. Inelele din părul castaniu al lui Sfântului Ioan, blana înfășurată în jurul taliei sale și alte detalii sunt toate mai bine afișate.

A fost pentru prima dată din 1802 când pânza a fost curățată. Aproximativ 15 straturi de lac care se acumulaseră și se oxidaseră au fost îndepărtate cu grijă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase