Home » D:News » Joe Biden primește cea de-a cincea doză de vaccin împotriva COVID-19

Joe Biden primește cea de-a cincea doză de vaccin împotriva COVID-19

Joe Biden primește cea de-a cincea doză de vaccin împotriva COVID-19
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25.10.2022

Președintele SUA Joe Biden primește marți cea de-a cincea doză booster împotriva COVID-19, potrivit NBC News.

Președintele Joe Biden primește marți vaccinul actualizat împotriva COVID-19, după ce va face declarații despre pandemie și despre eforturile administrației de a face ca oamenii din SUA să fie în siguranță.

Au trecut mai mult de trei luni de când Biden a contractat coronavirusul, timpul pe care experții în sănătate îl recomandă înainte de primirea unei noi doze.

Doar 20 de milioane de persoane au primit vaccinurile bivalente

Biden va sublinia faptul că, deși s-au făcut progrese în ceea ce privește aducerea la zi a vaccinărilor, mai sunt multe de făcut, a precizat oficialul.

De când sunt disponibile rapelurile bivalente, doar aproximativ 20 de milioane de persoane au primit vaccinurile, potrivit datelor păstrate de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor. Noua formulă vizează atât tulpina originală COVID-19, cât și subvariantele omicron BA.4 și BA.5 care circulă în prezent.

Casa Albă se concentrează să ajungă la cei cu cel mai mare risc de infectare, inclusiv la persoanele în vârstă. Jumătate dintre vaccinuri au mers către cei de peste 65 de ani, potrivit datelor CDC.

O posibilă creștere a numărului de cazuri la iarnă

Oficiali administrației Biden au avertizat în ultimele săptămâni cu privire la o posibilă creștere a numărului de cazuri la iarnă, în special pe măsură ce tot mai mulți oameni se îndreaptă spre casă.

Coordonatorul COVID-19 de la Casa Albă, Dr. Ashish Jha, a subliniat că momentul este, de asemenea, un factor cheie, îndemnând oamenii să își facă vaccinurile de rapel în mod ideal înainte de Halloween pentru a avea cea mai bună protecție posibilă până la sărbători.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase