Home » D:News » Prima femeie din Anglia și Țara Galilor condamnată în direct la TV. Ce pedeapsă a primit?

Prima femeie din Anglia și Țara Galilor condamnată în direct la TV. Ce pedeapsă a primit?

Prima femeie din Anglia și Țara Galilor condamnată în direct la TV. Ce pedeapsă a primit?
Jemma Mitchell, în vârstă de 38 de ani. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.10.2022

Jemma Mitchell, în vârstă de 38 de ani, a devenit prima femeie din Anglia și Țara Galilor care a fost condamnată în direct la televizor pentru că a ucis-o pe Mee Kuen Chong, în vârstă de 67 de ani, și i-a aruncat trupul decapitat într-o pădure aflată la peste 320 de kilometri distanță.

Judecătorul Richard Marks KC, care a condamnat recent femeia, a descris-o ca fiind „extrem de vicleană”. Judecătorul a spus că Jemma Mitchell nu a dat nici cel mai mic semn de remușcare și a negat complet faptele în ciuda dovezilor copleșitoare.

Conform judecătorului, Mitchell și mama ei locuiau într-o casă din Willesden, în nord-vestul Londrei.

Mitchell a decis să își ucidă victima după ce aceasta a renunțat să îi dea 200.000 de lire sterline promise pentru a plăti renovarea casei sale de 4 milioane de lire sterline.

Condamnată în direct la televizor

Mitchell a negat că ar fi avut vreo legătură cu moartea prietenei sale și a refuzat să depună mărturie în timpul procesului.

Jurații au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu Mitchell sosind la locuința lui Chong din Wembley, în nord-vestul Londrei, cu o valiză mare și albastră, în dimineața zilei de 11 iunie anul trecut. După 5 ore, femeia a ieșit cu valiza ce părea mai voluminoasă și mai grea, relatează Sky News.

După ce chiriașul lui Mee Kuen Chong a raportat dispariția acesteia, Mitchell a susținut că aceasta a plecat în vizită la niște prieteni de familie, „undeva aproape de ocean”.

Mitchell a depozitat rămășițele femeii în grădina casei în care locuia

Acuzarea a declarat că Mitchell a depozitat rămășițele femeii în grădina casei în care locuia alături de mama sa pensionară până la 26 iunie, când a pus valiza într-o mașină pe care o închiriase și a plecat în Devon. Pe drum, Mitchell a fost nevoită să intre cu mașina într-o benzinărie după ce i-a explodat o roată. Un angajat de acolo a descris un „miros ciudat, de mucegai” în interiorul vehiculului.

Apoi, femeia a aruncat corpul și capul lângă Bennett Road, în Salcombe. Cadavrul decapitat al lui Chong a fost găsit de turiști a doua zi, iar craniul ei a fost recuperat la câțiva metri de cadavru.

O examinare post-mortem a confirmat că Chong a suferit o fractură de craniu, alături de alte leziuni care dovedesc o agresiune.

Mitchell și Chong s-au cunoscut la biserică. Au schimbat mai multe mesaje despre renovarea casei lui Mitchell. Jemma Mitchell a decis să își ucidă victima după ce aceasta a renunțat să îi dea cele 200.000 de lire sterline pentru a plăti renovarea casei.

Un „istoric serios de boli mintale”

Judecătorul a declarat că Chong avea un „istoric serios de boli mintale„, lua medicamente antipsihotice și era „deosebit de vulnerabilă, atât mintal, cât și fizic” înainte de a muri.

De asemenea, Mitchell „a învățat anatomie” și „a avut experiență în disecția de corpuri umane”.

În urma condamnării, inspectorul șef detectiv Jim Eastwood, care a condus ancheta, a declarat că există încă întrebări care rămân fără răspuns: de ce a păstrat cadavrul timp de două săptămâni, de ce a decapitat-o, de ce a depus rămășițele ei în Salcombe.

„Ceea ce știm este că acestea au fost acte malefice săvârșite de o femeie malefică, iar singurul motiv a fost, în mod clar, unul de câștig financiar”, a spus acesta.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase