Home » D:News » O rachetă doborâtă de ucraineni a căzut în Republica Moldova

O rachetă doborâtă de ucraineni a căzut în Republica Moldova

O rachetă doborâtă de ucraineni a căzut în Republica Moldova
Foto: Profimedia
Publicat: 01.11.2022

O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut luni în extremitatea de nord a localității Naslavcea, raionul Ocnița, aflată la granița cu Ucraina, potrivit Moldpres, agenția națională de presă a Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că, în urma incidentului, au fost luate toate măsurile de protecție.

Potrivit MAI, în urma cazului, nu s-au înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe au fost distruse.

Cum a ajuns în Republica Moldova această rachetă doborâtă de ucraineni?

În prezent, efectivele MAI au încercuit zona unde a căzut racheta, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului.

„Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsk, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene susțin că nu există pericol de inundații”, se menționează într-un comunicat de presă al MAI.

Rușii au trecut prin spațiul aerian al Moldovei

Pe 10 octombrie, Ministerul Apărării a anunțat că structurile specializate au identificat trei ținte aeriene ruse ce au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.
Cazul a fost înregistrat în timpul atacurilor aeriene rusești asupra mai multor orașe din Ucraina.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase