Home » D:News » Marea Mediterană, mai caldă decât ar fi normal. Ce consecințe are fenomenul?

Marea Mediterană, mai caldă decât ar fi normal. Ce consecințe are fenomenul?

Marea Mediterană, mai caldă decât ar fi normal. Ce consecințe are fenomenul?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 02.11.2022

Temperatura apei din Marea Mediterană este mai caldă cu 5 grade peste normele sezoniere, cea mai caldă fiind în largul coastei franceze, între Monaco și Marsilia, potrivit TF 1 Info.

Un cont de Twitter legat de Comisia Europeană a publicat, pe baza datelor serviciului european de monitorizare a oceanelor, Copernicus Marine Service (CMEMS), o hartă care arată temperatura apei din Marea Mediterană.

Potrivit sursei, temperatura apei în Marea Mediterană este mult peste normele sezoniere. În unele locuri, mercurul se menține cu până la 5 grade Celsius peste valorile obișnuite pentru această perioadă a anului.

Cea mai caldă apă din Marea Mediterană

Cea mai caldă apă se află în largul coastei franceze, între Monaco și Marsilia. De asemenea, se observă maxime în sudul Spaniei, între Granada și Oran (Algeria).

Acest fenomen are consecințe tragice pentru ecosistemul local. De exemplu, emblematicii corali care acoperă fundul mării, au dispărut aproape în întregime în largul Marsiliei. Culorile lor strălucitoare, care variază de la galben la violet, au fost transformate în gri.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase