Home » D:News » Spanac cu hepatită A, retras din magazine. Autoritățile au descoperit și morcovi plini de pesticide

Spanac cu hepatită A, retras din magazine. Autoritățile au descoperit și morcovi plini de pesticide

Publicat: 04.11.2022
Spanac cu hepatită A, retras din magazine. Autoritățile au descoperit și morcovi plini de pesticide
Sursa foto: Pixabay

Profi retrage de la vânzare un sortiment de spanac la pungă, după ce a fost detectat virusul hepatitei A, informează ANSVSA. Totodată, Metro retrage morcovi baby din cauza depășirii pesticidelor.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), furnizorul Valencia Trading Office SL a început retragerea de la vânzare și clienți a unui sortiment de morcovi baby, de 200 de grame, din cauza depășirii limitei de reziduu pesticid ‐ Oxamil.

Este vorba despre lotul 4005 / 4102 / 4202 / 4205.

Ce pot face românii care au cumpărat spanacul contaminat?

Clienţii care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu îl consume și să îl returneze în magazinele Metro până pe 21 noiembrie.

De asemenea, ANSVSA anunță și retragerea din magazinele Profi a unui lot de spanac în pungă de 500 de grame.

Spanac contaminat cu virusul hepatitei A

„Vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului Spanac pungă 500g, furnizor Krepsis Aavantaj SRL, lot Romania 845, ca urmare a contaminării produsului cu virusul hepatitei A. Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, se arată pe site-ul ANSVSA.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase