Home » D:News » China cumpără 140 de avioane Airbus. Cât valorează tranzacția?

China cumpără 140 de avioane Airbus. Cât valorează tranzacția?

China cumpără 140 de avioane Airbus. Cât valorează tranzacția?
Foto: Pexels
Publicat: 07.11.2022

China a confirmat comanda pentru 140 de avioane Airbus în valoare de 17 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Agenția de stat chineză pentru achiziționarea de aeronave a semnat recent documentele necesare pentru cumpărarea a 140 de avioane Airbus în valoare de aproximativ 17 miliarde de dolari, a anunțat China Aviation Supplies (CAS) Holding într-un comunicat.

Toate acestea sunt comenzi preexistente, unele fiind incluse într-o comandă pentru 292 de avioane anunțată la începutul acestui an, au explicat tot vineri reprezentanții Airbus. Semnarea oficială a acordului a avut loc recent, în timpul unei vizite în China a cancelarului german Olaf Scholz.

Cele „trei mari” companii aeriene din China cumpără 292 de avioane Airbus

Cele „trei mari” companii aeriene de stat din China s-au angajat în iulie să cumpere 292 de avioane Airbus, ceea ce reprezintă cea mai mare comandă a transportatorilor chinezi în pandemia COVID-19.

În replică, Boeing a sugerat că ar putea fi nevoită să se descurce fără livrări chinezești pentru o perioadă de timp, pe fondul politicii de zero COVID și al tensiunilor dintre SUA și China. Boeing a început să vândă avioanele construite inițial pentru China și a anunțat că își poate atinge obiectivele fără piața chineză, care reprezintă de obicei un sfert din livrările occidentale.

Acordul de achiziție de vineri include 132 de avioane din seria A320 ale constructorului european de avioane și opt avioane A350, a precizat compania.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase