Home » D:News » Localurile din Marea Britanie cer ca taxa pe bere să fie înghețată

Localurile din Marea Britanie cer ca taxa pe bere să fie înghețată

Localurile din Marea Britanie cer ca taxa pe bere să fie înghețată
Foto: Pixabay
Publicat: 13.11.2022

Pub-urile din Marea Britanie cer înghețarea taxei pe bere înaintea unui Crăciun dificil. Prețul mediu al unei halbe de bere a crescut cu 8% față de anul trecut.

„Avem nevoie de înghețarea taxei pe bere pentru a atenua cel puțin o parte din presiunea costurilor asupra pub-urilor și berăriilor noastre și pentru a evita subminarea măsurilor cruciale de reformă a taxei pe alcool”, a declarat sâmbătă Emma McClarkin, directorul executiv al BBPA, într-o declarație.

Înghețarea, care urma să intre în vigoare din februarie, a fost anulată ca parte a măsurilor luate de Hunt luna trecută pentru a elimina reducerile de taxe stabilite de fostul prim-ministru Liz Truss și pentru a reduce vasta subvenție pentru energie.

De ce vor localurile din Marea Britanie înghețarea taxei pe bere?

BBPA a declarat că prețurile în creștere ale tuturor produselor, de la materii prime la combustibil, au forțat întreprinderile să transfere costurile către clienții lor la bar, prețul mediu al unei halbe de bere crescând cu 8% față de anul trecut.

Taxa pentru producerea și vânzarea berii depinde de tăria acesteia.

Organismul industrial a avertizat că dacă nu se introduce înghețarea taxei pe bere, taxa ar ajunge la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată în acest sector, adăugând că o astfel de înghețare ar canaliza aproximativ 360 de milioane de lire sterline (423,5 milioane de dolari) înapoi în industrie.

Producția economică a Marii Britanii a scăzut în cele trei luni până în septembrie, potrivit datelor publicate vineri, ceea ce a pus țara în pragul a ceea ce mulți economiști spun că ar putea fi o recesiune de lungă durată. Între timp, inflația a revenit la două cifre în septembrie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase