Home » D:News » Două avioane s-au lovit în aer în timpul unui show aviatic

Două avioane s-au lovit în aer în timpul unui show aviatic

Publicat: 14.11.2022
Două avioane s-au lovit în aer în timpul unui show aviatic
Foto: Profimedia

Două avioane din Al Doilea Război Mondial s-au ciocnit în aer în timpul unui show aerian desfășurat în orașul american Dallas.

Două avioane de epocă s-au ciocnit și s-au prăbușit la un spectacol aerian din statul american Texas. Imaginile arată cum avioanele se lovesc unul de celălalt la o altitudine joasă, iar un aparat se rupe în două.

Aparatele de zbor participau la un spectacol aerian în apropiere de Dallas. Cel puțin două persoane au murit în urma accidentului, potrivit BBC.

Administrația Federală a Aviației a declarat că va investiga accidentul de sâmbătă.

Două avioane s-au lovit în aer în Dallas

Evenimentul este considerat cel mai important spectacol aerian din SUA dedicat celui de-Al Doilea Război Mondial. Între 4.000 și 6.000 de persoane au urmărit spectacolul.

Primarul orașului Dallas, Eric Johnson, a declarat că este vorba despre o „tragedie teribilă”.

„Videoclipurile sunt sfâșietoare. Vă rog, spuneți o rugăciune pentru sufletele care s-au înălțat la cer”, a scris el pe Twitter.

La sol nu au fost persoane rănite, a precizat primarul.

Unul dintre avioanele implicate în accident este bombardierul B-17 care a jucat un rol major în câștigarea războiului aerian împotriva Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial. Cel de-al doilea aparat, un P-63 Kingcobra, a fost un avion de vânătoare folosit în luptă doar de sovietici.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase