Home » D:News » Activiștii de mediu din Portugalia au atacat o clădire. Cer demisii

Activiștii de mediu din Portugalia au atacat o clădire. Cer demisii

Activiștii de mediu din Portugalia au atacat o clădire. Cer demisii
Foto: Profimedia
Publicat: 14.11.2022

Sute de protestatari furioși din cauza crizei climatice au ieșit sâmbătă pe străzile Lisabonei, iar zeci dintre ei au luat cu asalt o clădire în care vorbea ministrul portughez al Economiei, Antonio Costa e Silva, cerând demisia demnitarului.

Ținând pancarte și scandând sloganuri, protestatarii au cerut acțiuni în domeniul climei. În timp ce unii manifestanți au pătruns în clădire, cei de afară au strigat: „Afară Costa e Silva!”

Polițiștii i-au scos pe protestatari din clădire. Radiodifuzorul portughez RTP a relatat că ministrul a părăsit clădirea pe o ușă din spate.

Activiștii de mediu din Portugalia au asaltat clădirea în care se afla un ministru

Ministerul Economiei a refuzat să comenteze.

Protestul din Portugalia a avut loc în timp ce liderii mondiali, factorii de decizie politică și delegații din aproape 200 de țări se reunesc la COP27, summitul ONU privind clima din Egipt.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase