Home » D:News » Un elefant de la o grădină zoologică din SUA a născut gemeni

Un elefant de la o grădină zoologică din SUA a născut gemeni

Un elefant de la o grădină zoologică din SUA a născut gemeni
Foto: Pixabay
Publicat: 16.11.2022

Eveniment mai mult decât rar în lumea elefanților. O mamă elefant a născut gemeni. Imaginile publicate de grădina zoologică din Syracuse, în statul New York, fac înconjurul lumii.

Nașterile gemelare la elefanți reprezintă mai puțin de 1% din cazuri, iar cel anunțat de Grădina Zoologică Rosamond Gifford este primul caz înregistrat vreodată în Statele Unite.

„Când am anunțat sarcina lui Mali”, a explicat un purtător de cuvânt al grădinii zoologice, „ne-am gândit că turma noastră de șase elefanți asiatici se va îmbogăți cu unul. Apoi, la câteva ore după nașterea a ceea ce credeam că va fi singurul pui, s-a născut al doilea”.

Miracol la o grădină zoologică din SUA

Ambii masculi, cei doi pui cântăresc peste 100 de kilograme și, deși cel de-al doilea pui părea mai slab, par să fie sănătoși: https://twitter.com/SyracuseZoo

Astfel, în timp ce elefanții gemeni, încă fără nume, se bucură de mama și de tata, speranțele că vor crește sănătoși și puternici se înmulțesc, reprezentând o sursă de studiu pentru entuziaști și oameni de știință, potrivit foxnews.

Puținele cazuri de nașteri gemelare înregistrate vreodată la elefanți au avut loc numai în țările lor de origine, fie că este vorba de Africa sau de Asia. Elefantul asiatic, care este mai mic decât cel african, poate cântări peste 4 tone atunci când este adult.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase