Home » D:News » Inflația din Marea Britanie a ajuns la maximul ultimilor 41 de ani

Inflația din Marea Britanie a ajuns la maximul ultimilor 41 de ani

Inflația din Marea Britanie a ajuns la maximul ultimilor 41 de ani
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.11.2022

Majorarea facturilor la energie și a prețurilor la alimente a dus inflația britanică la un nou maxim al ultimilor 41 de ani în octombrie, potrivit datelor publicate cu o zi înainte ca ministrul de finanțe Jeremy Hunt să anunțe majorări de taxe și reduceri de cheltuieli, scrie Reuters.

Prețurile de consum au crescut cu 11,1% în termeni anuali luna trecută, cel mai ridicat nivel din octombrie 1981 și un salt mare de la 10,1% în septembrie, a declarat miercuri Oficiul Național de Statistică.

Economiștii chestionați de Reuters prognozaseră că rata inflației va crește mai puțin, până la 10,7%.

Inflația ar fi putut urca la aproximativ 13,8% în octombrie

ONS a precizat că inflația ar fi urcat la aproximativ 13,8% în octombrie dacă guvernul nu ar fi intervenit pentru a limita prețul facturilor de energie pentru gospodării la 2.500 de lire sterline (2.960,25 dolari) pe an în medie.

Lovindu-i cel mai mult pe cei cu cele mai mici venituri, prețurile alimentelor și băuturilor nealcoolice au crescut cu cel mai rapid ritm din 1977, a precizat ONS.

Ca răspuns la aceste date, Hunt – care urmează să prezinte joi un nou buget – a declarat că sunt necesare decizii dure pentru a aborda creșterea prețurilor.

„Este de datoria noastră să ajutăm Banca Angliei în misiunea sa de a readuce inflația la ținta stabilită, acționând în mod responsabil cu finanțele națiunii”, a spus Hunt.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase