Home » D:News » Urme de explozibil, găsite la conductele Nord Stream. Descoperirea confirmă teoria sabotajului

Urme de explozibil, găsite la conductele Nord Stream. Descoperirea confirmă teoria sabotajului

Urme de explozibil, găsite la conductele Nord Stream. Descoperirea confirmă teoria sabotajului
Credit foto: AFP /DANISH DEFENCE/Profimedia
Publicat: 19.11.2022

Anchetatorii au găsit urme de explozibili la locul unde au fost avariate conductele Nord Stream, confirmând că a avut loc un sabotaj, a declarat recent un procuror suedez, conform CNN.

Autoritățile suedeze și daneze investighează avarierea conductelor Nord Stream 1 și 2, care leagă Rusia și Germania prin Marea Baltică și care au devenit un punct sensibil în criza ucraineană.

Luna trecută, Danemarca a declarat că o anchetă preliminară a arătat că scurgerile au fost cauzate de explozii puternice.

„Analizele care au fost efectuate arată urme de explozibil”

„Analizele care au fost efectuate acum arată urme de explozibil pe mai multe dintre obiectele care au fost recuperate”, a declarat într-un comunicat autoritatea suedeză de urmărire penală.

„Ancheta este extrem de complexă și cuprinzătoare. Ancheta în curs de desfășurare va stabili dacă vor putea fi identificați suspecți”, a adăugat autoritatea suedeză.

Biroul procurorului a refuzat să facă alte comentarii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase