De ce a fost interzisă servirea de foie gras în toate reședințele regale britanice?

21 11. 2022, 09:30
Sursa foto: Shutterstock

Regele Charles a interzis servirea de foie gras în toate reședințele regale, potrivit grupului pentru drepturile animalelor Peta.

Grupul de apărare a drepturilor animalelor Peta a declarat că a primit confirmarea că Regele Charles a interzis servirea de preparate din foie gras în toate reședințele regale.

Regele a eliminat anterior acest pateu din reședințele regale, încă de când era prinț de Wales, potrivit publicației The Scotsman.

Acum, Peta spune că a primit o scrisoare de la Casa Regală care confirmă că această politică a fost extinsă la Palatul Buckingham și la toate celelalte reședințe regale.

„Regele Charles a eliminat din reședințele sale regale foie gras”

În semn de recunoștință, grupul îi trimite regelui un coș cu „faux gras” preparat de bucătarul vegan Alexis Gauthier.

„În calitate de Prinț de Wales, Regele Charles a eliminat din reședințele sale regale foie gras – un produs pentru care rațele și gâștele sunt hrănite cu forța până când ficatul lor se umflă de 10 ori mai mare decât dimensiunea lor naturală înainte ca animalele să fie sacrificate. Acum, Peta a primit confirmarea că politica plină de compasiune a Majestății Sale se extinde la Palatul Buckingham și la toate celelalte reședințe regale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Peta, Elisa Allen.

Aceasta a mai spus că Peta încurajează pe toată lumea să urmeze exemplul regelui și să lase foie gras-ul în afara meniului de Crăciun.

Producția de foie gras, interzisă în Marea Britanie

Palatul Buckingham nu a făcut comentarii, dar se înțelege că politica este în vigoare la palat de mai mulți ani. Foie Gras poate fi importat și vândut în Marea Britanie, dar producția sa este interzisă.

Marea Britanie a propus interzicerea importului acestuia după Brexit.

Peta face, de asemenea, campanie pentru ca regele să renunțe la hainele din blană de hermină pentru încoronarea sa de anul viitor și să folosească în schimb blănuri sintetice care nu afectează animalele.