Home » D:News » Ce arme cu rază lungă iau în considerare SUA să trimită în Ucraina?

Ce arme cu rază lungă iau în considerare SUA să trimită în Ucraina?

Publicat: 29.11.2022
Ce arme cu rază lungă iau în considerare SUA să trimită în Ucraina?
Foto: Profimedia

Pentagonul ia în considerare o propunere a companiei Boeing privind furnizarea către Ucraina de bombe de precizie ieftine, de mici dimensiuni, montate pe rachete deja disponibile.

Acest lucru va permite Kievului să lovească mult în spatele liniilor ruse, în timp ce Occidentul se străduiește să satisfacă cererea pentru mai multe arme, scrie Sky News.

Ucraina are nevoie disperată de arme mai sofisticate, în condițiile în care războiul se prelungește, iar stocurile militare ale SUA și ale aliaților se reduc.

Ce ar putea trimite SUA în Ucraina?

Sistemul propus de Boeing, Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), este unul dintre cele aproximativ o jumătate de duzină de planuri de producere de noi tipuri de muniție pentru Ucraina și aliații americani din Europa de Est, potrivit unor surse din industrie.

GLSDB ar putea fi livrată încă din primăvara anului 2023, potrivit unui document analizat de agenția de presă Reuters și de trei persoane familiarizate cu planul. Sistemul combină bomba cu diametru mic GBU-39 (SDB) cu motorul de rachetă M26, ambele găsindu-se deja în stocurile americane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase