Home » D:News » Pisaniile lui Ștefan cel Mare, găsite în Herson. „Sunt neatinse, în siguranță”

Pisaniile lui Ștefan cel Mare, găsite în Herson. „Sunt neatinse, în siguranță”

Publicat: 01.12.2022
Pisaniile lui Ștefan cel Mare, găsite în Herson. „Sunt neatinse, în siguranță”
Sursa foto: Ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu

Printre veștile rele pe care războiul din Ucraina le transmite lumii și-a făcut loc și o veste bună pentru istoria și cultura română.

Pisaniile lui Stefan cel Mare au fost găsite în Herson, anunță ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. „Sunt neatinse, în siguranță”, a adăugat ministrul.

„Printre veștile rele pe care războiul din Ucraina le transmite lumii și-a făcut loc și o veste bună pentru istoria și cultura română. În urma unei noi discuții purtate sâmbătă cu ministrul ucrainean al culturii, Dl. Olexandr Tkacenko, am aflat cu mare bucurie că pisaniile lui Ștefan cel Mare au fost găsite în Herson! Sunt neatinse, în siguranță”, transmite Lucian Romașcanu.

Posibilitatea de a evacua pisaniile lui Ștefan cel Mare

Ministrul român al Culturii afirmă că, din nefericire, toate icoanele muzeului din Herson au fost furate de agresorul rus, „crimă culturală care se repetă peste tot pe unde armata rusă a ajuns în Ucraina”.

„Am discutat cu ministrul Tkacenko despre posibilitatea de a evacua pisaniile și alte artefacte în România pentru a le păstra în siguranță până la încetarea conflictului. Așteptăm decizia oficialilor ucraineni, suntem gata să ajutăm”, încheie Romașcanu.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase