Home » D:News » Ce pierderi au provocat catastrofele naturale în acest an?

Ce pierderi au provocat catastrofele naturale în acest an?

Ce pierderi au provocat catastrofele naturale în acest an?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05.12.2022

Catastrofele naturale au provocat pierderi asigurate estimate la 115 miliarde de dolari în acest an, determinate de uraganul Ian și alte evenimente meteorologice extreme, a estimat joi gigantul de reasigurări Swiss Re.

Uraganul Ian, cea mai costisitoare catastrofă naturală din acest an, a cauzat o pierdere asigurată estimată la 50-65 de miliarde de dolari doar, pierderile totale asigurate depășind 100 de miliarde de dolari pentru al doilea an consecutiv, a precizat Swiss Re, potrivit AFP.

Uraganul Ian a provocat a doua cea mai costisitoare pierdere asigurată din istorie, după uraganul Katrina din 2005.

Pierderi estimate la 115 miliarde de dolari

„Uraganul Ian și alte fenomene meteorologice extreme, cum ar fi furtunile de iarnă din Europa, inundațiile din Australia și Africa de Sud, precum și grindina din Franța și din Statele Unite, au dus la pierderi asigurate de catastrofe naturale estimate la 115 miliarde de dolari în acest an până în prezent”, a precizat Swiss Re într-un comunicat.

„Dezvoltarea urbană, acumularea de bogăție în zonele predispuse la dezastre, inflația și schimbările climatice sunt factorii cheie în joc, transformând fenomenele meteorologice extreme în pierderi din ce în ce mai mari din cauza catastrofelor naturale”, a declarat Martin Bertogg, șeful departamentului de riscuri catastrofale al Swiss Re.

„Atunci când uraganul Andrew a lovit acum 30 de ani, nu s-a mai înregistrat niciodată un eveniment cu pierderi de 20 de miliarde de dolari. Acum au avut loc șapte astfel de uragane doar în ultimii șase ani.”

Ce pierderi au provocat așa-numitele catastrofe naturale secundare?

Swiss Re a adăugat că așa-numitele catastrofe naturale secundare, cum ar fi inundațiile și grindina, au provocat pierderi asigurate de peste 50 de miliarde de dolari.

Furtunile de iarnă din Europa din februarie au provocat pierderi asigurate estimate la peste 3,7 miliarde de dolari, readucând furtunile de iarnă pe agenda industriei asigurărilor, a precizat compania.

Iar în februarie și martie, ploile torențiale au dus la inundații pe scară largă în Australia, care, cu o valoare estimată la 4 miliarde de dolari, reprezintă cea mai costisitoare catastrofă naturală din istoria țării.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase