Home » D:News » E.T. the Extra-Terrestrial, vândut la o licitație cu 2,56 milioane de dolari

E.T. the Extra-Terrestrial, vândut la o licitație cu 2,56 milioane de dolari

E.T. the Extra-Terrestrial, vândut la o licitație cu 2,56 milioane de dolari
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.12.2022

Modelul mecanic original al micului extraterestru din filmul clasic de science-fiction „E.T. the Extra-Terrestrial”, realizat de Steven Spielberg în 1982, a fost vândut pentru 2,56 milioane de dolari, potrivit organizatorilor licitației, citați de CNN.

Macheta creată de maestrul efectelor speciale Carlo Rambaldi, câștigător al premiului Oscar în 1981, a fost scoasă la licitație în cadrul vânzării „Icoane și idoli: Hollywood”, organizată de Julien’s Auctions și Turner Classic Movies (TCM) (TCM , ca și CNN, este deținută de Warner Bros. Discovery).

Extraterestrul cu ochi mari, ale cărui mișcări includeau expresii faciale, mișcări ale gâtului, precum și celebrul gest cu degetului strălucitor, a fost adus la viață de o echipă de animatori folosind componente electronice și mecanice. Potrivit anunțului de licitație, Spielberg a descris modelul E.T. ca fiind „a opta minune a lumii cinematografice”.

„E.T. the Extra-Terrestrial” a avut încasări de peste 359 de milioane de dolari

O machetă a lui E.T., realizată pentru ca Spielberg să aprobe designul personajului, s-a vândut, de asemenea, cu 125.000 de dolari, în timp ce bicicleta BMX Kuwahara pe care călărea personajul Greg în film a fost cumpărată cu 115.200 de dolari. Vânzarea suvenirurilor E.T. coincide cu aniversarea a 40 de ani de la lansarea filmului.

Filmul a câștigat patru premii Oscar la Premiile Academiei din 1982, inclusiv cel pentru cele mai bune efecte vizuale. Potrivit site-ului Box Office Mojo, până la finalul rulării în cinematografe, „E.T. the Extra-Terrestrial” a avut încasări de peste 359 de milioane de dolari în box office-ul american.

Licitația a oferit peste 1.300 de artefacte de la Hollywood, printre care bastonul pe care Charlton Heston l-a folosit pentru a despărți Marea Roșie în clasicul „Cele zece porunci” de Cecil B. DeMille, care s-a vândut cu o sumă impresionantă de 448.000 de dolari. O rochie din lână neagră deținută de Marilyn Monroe a fost vândută cu 256.000 de dolari.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase