Home » D:News » Bucuria românilor de la canotaj, o emoție oferită de Elisabeta Lipă, coordonatoarea federației sportive

Bucuria românilor de la canotaj, o emoție oferită de Elisabeta Lipă, coordonatoarea federației sportive

Bucuria românilor de la canotaj, o emoție oferită de Elisabeta Lipă, coordonatoarea federației sportive
Publicat: 27.12.2022

Elisabeta Lipă (58 de ani) a pus România pe harta canotajului mondial, iar acum face performanță și din postura de președinte al Federației Române de Canotaj.

Elisabeta Lipă a fost premiată în cadrul galei ProSport fiind considerată cea mai performantă coordonatoare de federație sportive.

Fosta mare sportivă a noastră se află la al patrulea mandat în fruntea canotajului românesc. Ultima dată, a fost realeasă în primăvara anului 2021.

Aventura sa în canotaj a început la vârsta de 16 ani și după doar un an a ajuns la lotul olimpic al României în cadrul căruia activat vreme de aproximativ 24 de ani.

Prima medalie din cariera sa a venit în anul 1981, la vârsta de 17 ani, în cadrul Campionatelor Mondiale pentru juniori. A fost atunci un bronz, în proba de patru vâsle cu cârmaci.

La vârsta de 19 ani, Elisabeta Lipă a cucerit prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în proba de dublu vâsle.

Într-o perioadă de 20 de ani, Elisabeta Lipă a cucerit cinci medalii de aur, două de argint și una de bronz, devenind astfel cea mai medaliată canotoare din istoria Jocurilor Olimpice.

Citește continuarea pe ProSport!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase