Home » D:News » (P) Descoperă șemineul pe lemne cu puterea calorică a centralei termice pe gaz

(P) Descoperă șemineul pe lemne cu puterea calorică a centralei termice pe gaz

(P) Descoperă șemineul pe lemne cu puterea calorică a centralei termice pe gaz
Publicat: 04.01.2023

Șemineul pe lemne sau soba pe peleți sunt ideale pentru a conferi imaginea idilică oricărui cămin și acel plus de căldura și confort la care tânjim cu toții, mai ales în serile reci pe care încercăm să le petrecem departe de stresul cotidian, în compania familiei sau alături de persoana iubită.

Termoșemineul este varianta ideală dacă dorești să folosești un șemineu ca pe o sursă de căldura pentru întreaga locuință, dar și pentru producere de apă caldă. Focarul acestuia poate fi racordat la sistemul de încălzire existent în locuință, și poate încălzi și apa menajeră.

În ultimii ani, cei mai renumiți producători din industria soluțiilor de încălzire alternativă au dezvoltat și inovat constant pentru a ajunge astăzi să transforme tradiționalul șemineu pe lemne, într-o soluție modernă și completă de încălzire, capabilă să egaleze în performanțe, clasica centrală termică.

De la meșterii în șeminee cu peste 20 de ani de tradiție în livrarea de soluții termice alternative, am aflat că cele mai noi modele de șeminee, au devenit tot mai versatile și mai performante, reușind să acopere necesarul de căldură, nu doar pentru camera unde urmează să fie instalate, ci și pentru alte camere secundare (precum o baie sau o bucătărie), împrumutând principiile de funcționare de la centralele tradiționale pe gaz.

Astfel, pentru a obține un randament caloric îmbunătățit și o putere superioară este nevoie ca un astfel de șemineu să fie racordat la sistemul de distribuție al aerului cald. Doar în acest mod va fi capabil să genereze o cantitate suficientă de căldură, necesară pentru a încălzi uniform, atât spațiul unde este montat șemineul, cât și alte camere secundare. Sistemele de distribuție ale aerului cald sunt compuse din burlane flexibile din aluminiu de calitate superioară.

În plus, echipa de meseriași cu sediul central la Sibiu și parteneri oficiali peste tot țn țară, va asigura un montaj profesional astfel încât, conductele să fie cât se poate de drepte pentru evitarea pierderilor și creșterii duratei de pătrundere a agentului termic în calorifere.

Meșterii vor avea grijă ca dispozitivul tău să fie dotat corespunzător cu pompă, filtre, elemente de siguranță și control, conform proiectului și legislației în vigoare. În cazul termoșemineelor se ia în considerare și cantitatea de apă ce trebuie încălzită, astfel, puterea necesară este aleasă după două criterii: încălzirea apei și a aerului. Focarul ales trebuie să fie racordat corespunzător la coșul de fum și la sistemul de distribuție al aerului cald, dar și la sistemul de încălzire al locuinței.

Dacă te-am convins, dar nu știi de unde sau cum să pornești construcția unui astfel de șemineu, îți recomandăm să începi cu alegerea tipului potrivit de focar, care trebuie să fie în conformitate cu proiectul și nevoile tale de încălzire. Racordarea la coșul de fum, reparația și întreținerea acestuia trebuie realizate obligatoriu de către o firmă specializată.

Meșterii sibieni formează echipa perfectă pentru concretizarea acestui proces delicat, fiind bine pregătiți profesional și licențiați în montarea și livrarea de proiecte de încălzire speciale. Aceștia mai comercializează și toate tipurilor de focare clasice pe lemne, gaz sau peleți, modele de șemineu decorativ electric sau cu bioethanol, alături de o gamă vastă de coșuri de fum și sobe pe lemne, la cele mai înalte standarde de siguranță și confort!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase