Home » D:News » Care sunt filmele cu cele mai multe nominalizări la Zmeura de Aur?

Care sunt filmele cu cele mai multe nominalizări la Zmeura de Aur?

Care sunt filmele cu cele mai multe nominalizări la Zmeura de Aur?
Foto: Shutterstock
Publicat: 24.01.2023

Filmul biografic despre viața lui Marilyn Monroe, „Blonda”, a primit opt nominalizări la premiile Zmeura de Aur (Razzie) din acest an.

„Good Mourning”, o comedie a rapperului și cântărețului Machine Gun Kelly, a primit șapte nominalizări, conform BBC.

Dublul câștigător al premiului Oscar Tom Hanks are trei nominalizări, dintre care una pentru interpretarea sa din „Elvis”.

Ce filme au cele mai multe nominalizări la Zmeura de Aur?

Cu toate acestea, filmul biografic „Elvis” al lui Baz Lurhmann a primit până acum aprobarea criticilor, cu nouă nominalizări la Bafta.

La Globurile de Aur, actorul principal Austin Butler a câștigat premiul pentru cea mai bună interpretare a unui actor într-o dramă cinematografică.

Interpretarea lui Hanks în film a colonelului Tom Parker este nominalizată la categoria „cel mai prost actor în rol secundar” la Razzies, în timp ce „fața sa încărcată de latex și accentul ridicol” figurează, de asemenea, la categoria „cel mai prost cuplu”.

Ce actori au câștigat Zmeura până acum?

Există o mulțime de actori aclamați de critică care au câștigat Razzies, printre care Leonardo DiCaprio, Eddie Redmayne, Ben Affleck, Halle Berry și Sandra Bullock, alături de Sir Laurence Olivier, Al Pacino și Marlon Brando.

Organizatorii Razzies își descriu premiile ca fiind „vărul urât al Oscarurilor” și evidențiază ceea ce ei consideră a fi cele mai proaste filme ale anului, dezvăluind câștigătorii pe 11 martie – cu o zi înainte de Oscaruri.

Remake-ul Pinocchio, realizat de Disney, este nominalizat la șase categorii, inclusiv o a treia pentru Hanks la categoria cel mai prost actor. Nominalizările sale sunt, de asemenea, pentru cel mai prost film și cel mai prost remake.

„Blonda”, care o are în rolul lui Monroe pe Ana de Armas, este descris de Razzies ca fiind un film care „a plăcut cinefililor chiar mai puțin decât le-a plăcut criticilor”.

Criticii au avut păreri împărțite despre film, The Guardian numindu-l „un pic cam mult” și „plin de distorsiuni istorice, zvonuri și proiecții pur fictive”. Filmul este nominalizat pentru cea mai proastă imagine și cel mai prost scenariu, în timp ce Andrew Dominik este nominalizat pentru cel mai prost regizor.

Cum se prezintă filmul lui Machine Gun Kelly?

„Good Mourning”, despre o vedetă care trebuie să aleagă între singura sa iubire adevărată și obținerea unui rol principal într-un film important, este propus pentru cea mai proastă imagine, cel mai prost regizor și cel mai prost scenariu. Pete Davidson, de la Saturday Night Live, este nominalizat la categoria cel mai prost actor în rol secundar, pentru scurta sa apariție în film.

Jared Leto primește o nouă nominalizare, după cea de anul treccut, la categoria cel mai prost actor pentru interpretarea lui Dr. Michael Morbius în filmul cu supereroi „Morbius”.

Morbius este nominalizat la categoriile cel mai prost film, cea mai proastă actriță în rol secundar, cel mai prost regizor și cel mai prost scenariu.

Două dintre filmele din trilogia „365 de zile” a Netflix, sunt, de asemenea, nominalizate de criticii Razzies – „365 Days: This Day” și „The Next 365 Days”, ambele lansate în succesiune rapidă în 2022. Seria de thrillere erotice se bazează pe cărțile scriitoarei poloneze Blanka Lipinska și sunt nominalizate la categoriile cel mai prost remake și cel mai prost cuplu de pe ecran.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase