Home » D:News » Lockdown în Phenian, din cauza unei „boli respiratorii”

Lockdown în Phenian, din cauza unei „boli respiratorii”

Publicat: 26.01.2023
Lockdown în Phenian, din cauza unei „boli respiratorii”
Foto: Pixabay

Lockdown de 5 zile în Phenian, Coreea de Nord, din cauza unei boli respiratorii nespecificate. Localnicii trebuie să stea în case timp de 5 zile și să își măsoare temperatura.

Locuitorilor din Phenian li s-a ordonat să rămână în casele lor de miercuri până duminică și trebuie să se supună mai multor verificări ale temperaturii în fiecare zi, a raportat site-ul specializat NK News din Seul, citând un anunț guvernamental.

Informarea nu menționează Covid, dar precizează că bolile care se răspândesc în capitală includ răceala comună.

Lockdown în Phenian timp de 5 zile

Ordinul guvernamental vine la o zi după ce NK News, citând surse din Pyongyang, a raportat că oamenii din oraș păreau să își facă provizii în așteptarea unei închideri.

Nu este clar dacă și alte zone au impus închideri similare, iar mass-media de stat nu a anunțat nicio măsură nouă.

Experții au sugerat că cel mai mare oraș din Coreea de Nord se confruntă probabil cu reapariția Covid.

„Covid dispare și reapare în funcție de temperaturi, nu doar în Coreea de Nord, ci în întreaga lume”, a declarat Go Myong-hyun, cercetător la Institutul Asan pentru Studii Politice.

Un val de frig

Peninsula coreeană se află „în ghearele” unui val de frig siberian, temperaturile din Phenian scăzând până la minus 22 de grade Celsius.

„A fost prematur pentru Coreea de Nord să sărbătorească victoria asupra virusului… odată cu scăderea temperaturilor, Covid a reapărut”, a declarat Go pentru AFP: „Coreea de Nord trebuie să se fi pregătit într-o oarecare măsură pentru asta, dar se pare că virusul a reapărut puțin mai devreme decât am crezut”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase