Home » D:News » O adolescentă din Rusia riscă până la șapte ani de închisoare după ce a criticat războiul

O adolescentă din Rusia riscă până la șapte ani de închisoare după ce a criticat războiul

O adolescentă din Rusia riscă până la șapte ani de închisoare după ce a criticat războiul
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.01.2023

Olesya Krivtsova poartă un tatuaj anti-Putin pe o gleznă și o brățară care îi urmărește fiecare mișcare pe cealaltă, relatează CNN.

Tânăra de 19 ani din regiunea rusă Arhangelsk trebuie să poarte dispozitivul în timp ce se află în arest la domiciliu, după ce a fost acuzată pentru postări pe rețelele de socializare despre care autoritățile spun că discreditează armata rusă și justifică terorismul.

Oficialii ruși au adăugat-o pe Krivtsova pe lista teroriștilor și extremiștilor, la egalitate cu ISIS, Al Qaeda și talibanii, pentru că a postat pe Instagram despre explozia de pe podul din Crimeea din octombrie, și a criticat, de asemenea, Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Tânăra riscă de la trei la șapte ani de închisoare

Krivtsova, studentă la Universitatea din orașul Arhangelsk, este de asemenea acuzată pentru discreditarea armatei ruse pe rețeaua de socializare rusă VK.

În prezent, Krivtsova se află în arest la domiciliu în apartamentul mamei sale din Severodvinsk, regiunea Arhangelsk, având interdicție de a intra pe internet și de a folosi alte forme de comunicare.

„Cazul Olesiei nu este nici primul, nici ultimul”, a declarat Alexei Kichin, avocatul ei, pentru CNN.

Kichin a declarat că adolescenta riscă până la trei ani de închisoare pentru discreditarea armatei ruse și până la șapte ani de închisoare în temeiul articolului privind terorismul. Cu toate acestea, apărarea speră la o pedeapsă mai blândă, cum ar fi o amendă.

Un șef de partid a luat în batjocură încercările de opoziție ale fetei

Mama Olesiei, Natalya Krivtsova, spune că guvernul încearcă să dea un avertisment publicului, fiica ei fiind de fapt „biciuită public” pentru că nu și-a păstrat opiniile pentru sine.

Un șef local al Partidului Comunist, Alexander Novikov, și-a bătut joc în mod public de adolescentă la televiziunea de stat, numind-o o proastă care ar trebui trimisă pe frontul din regiunea Donbas, în estul Ucrainei, pentru a putea „privi în ochii” militarilor care luptă ca parte a batalionului din Arhangelsk.

Statul rus o acuză pe Olesia Krivtsova de infracțiuni repetate

Aceasta nu este prima confruntare a Olesiei Krivtsova cu autoritățile pentru că și-a exprimat public opiniile. În luna mai a anului trecut, ea s-a confruntat cu acuzații administrative pentru că a discreditat armata rusă prin distribuirea de afișe împotriva războiului.

Lucrurile au devenit mai serioase când a fost acuzată că a discreditat armata rusă pe rețelele de socializare în octombrie anul trecut. Potrivit avocatului, o infracțiune repetată în temeiul aceluiași articol se transformă într-un caz penal.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase