Home » D:News » Îngheț record în SUA. Sute de mii de locuitori au rămas fără curent electric

Îngheț record în SUA. Sute de mii de locuitori au rămas fără curent electric

Publicat: 04.02.2023
Îngheț record în SUA. Sute de mii de locuitori au rămas fără curent electric
Sursa foto: Profimedia

Un îngheț record este așteptat în nord-estul SUA, în timp ce mii de persoane din sudul țării rămân fără curent electric după o furtună de gheață, scrie BBC.

Furtuna ar putea veni cu viteze ale vântului care ar putea provoca degerături în mai puțin de 10 minute, a avertizat Serviciul Național de Meteorologie.

Locuitorii din Pennsylvania până în Maine sunt îndemnați să își limiteze timpul petrecut în aer liber.

Un stat în stare de urgență și cel puțin opt morți

Boston, care anticipează vânturi cu temperaturi sub zero grade, se află în stare de urgență.

Temperaturile din New York și din alte orașe mari sunt, de asemenea, așteptate să atingă între -13 până la -17 grade Celsius până sâmbătă.

Cel puțin opt persoane au murit din cauza vremii din sudul SUA în ultimele zile.

Peste 500.000 de persoane au rămas fără curent electric în Texas, Arkansas, Tennessee și Mississippi, potrivit poweroutage.us.

Peste 700 de zboruri au fost anulate

Furtuna de gheață din regiune a obligat companiile aeriene americane să anuleze mii de zboruri.

Peste 700 de zboruri au fost anulate joi dimineață, pe lângă cele 2.300 anulate în ziua precedentă, aeroporturile din Dallas și Austin fiind cele mai afectate.

Un amestec de ploaie înghețată și polei

Furtuna a adus un amestec de ploaie înghețată și polei în partea central-sudică a SUA, răspândindu-se din Tennessee până în Texas. Peste 12 milioane de persoane, inclusiv în Dallas, Fort Worth, Little Rock și Memphis, s-au aflat sub avertizare de furtună de gheață până joi. Se așteaptă ca gheața să se topească vineri, odată cu creșterea temperaturilor.

Acest fenomen meteorologic a fost cauzat de trecerea unui front rece arctic care se îndrepta spre sud, unde s-a lovit de aerul cald și umed dinspre Golful Mexic.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase