Home » D:News » Cel mai bătrân câine care a trăit vreodată intră în Cartea Recordurilor

Cel mai bătrân câine care a trăit vreodată intră în Cartea Recordurilor

Cel mai bătrân câine care a trăit vreodată intră în Cartea Recordurilor
Credit foto: Guinness World Records
Publicat: 05.02.2023

Un câine portughez în vârstă de 30 de ani a fost desemnat de Guinness World Records drept cel mai bătrân câine din lume – depășind un record care a rezistat un secol.

Bobi este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură – o rasă care are o speranță medie de viață de 12-14 ani, scrie BBC.

Vestea vine la doar două săptămâni după ce Spike Chihuahua, în vârstă de 23 de ani, a fost desemnat cel mai bătrân câine în viață.

Cine este cel mai bătrân câine care a trăit vreodată?

Precedentul cel mai bătrân câine din istorie a fost Bluey din Australia, care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani și cinci luni.

La 1 februarie, Bobi a împlinit 30 de ani și 226 de zile.

Acest lucru a fost validat de baza de date a guvernului portughez privind animalele de companie, care este gestionată de Uniunea Națională a Veterinarilor, potrivit Guinness World Records.

El a trăit toată viața alături de familia Costa în satul Conqueiros, în apropiere de coasta de vest a Portugaliei.

Leonel Costa, care avea atunci opt ani, a declarat că părinții săi aveau prea multe animale și au fost nevoiți să eutanasieze cățeii, însă Bobi a scăpat.

Un câine ținut secret

Leonel și frații săi au ținut secretă existența câinelui față de părinții lor, până când acesta a fost descoperit în cele din urmă și a devenit parte din familie, care îl hrănește cu aceeași mâncare pe care o consumă și ei.

„Între o conservă de hrană pentru animale și o bucată de carne, Bobi nu ezită și alege mâncarea noastră”, a declarat Costa.

În afară de o sperietură în 2018, când a fost spitalizat după ce s-a prăbușit brusc din cauza unor dificultăți de respirație, Costa spune că Bobi s-a bucurat de o viață relativ lipsită de probleme și crede că secretul longevității sale este „mediul calm și liniștit” în care trăiește.

Mama lui Bobi a trăit până la vârsta de 18 ani.

Cu toate acestea, timpul și-a pus amprenta asupra lui Bobi, care acum are probleme de mers și o vedere tot mai slabă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase