Home » D:News » Continuă concedierile din tehnologie. Mii de angajați de la Dell își pierd locul de muncă

Continuă concedierile din tehnologie. Mii de angajați de la Dell își pierd locul de muncă

Publicat: 08.02.2023
Continuă concedierile din tehnologie. Mii de angajați de la Dell își pierd locul de muncă
Sursa foto: Shutterstock

Dell Technologies Inc., confruntată cu o scădere istorică a cererii de computere personale, va elimina aproximativ 6.650 de locuri de muncă.

Astfel, Dell devine ultima dintr-o lungă serie de companii din domeniul tehnologiei care dau oameni afară, scrie Moneycontrol, citat de ZF.

Compania se confruntă cu condiţii de piaţă care „continuă să se erodeze în faţa unui viitor incert”, a scris co-şeful de operaţiuni Jeff Clarke într-o notă vizualizată de Bloomberg. Reducerile se ridică la aproximativ 5% din forţa de muncă globală a Dell, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Livrările de computere personale au scăzut

După un boom al PC-urilor în perioada pandemiei, Dell şi alţi producători de hardware s-au confruntat cu o cerere în scădere. Compania de analiză de piaţă IDC a anunţat că datele preliminare arată că livrările de computere personale au scăzut brusc în al patrulea trimestru din 2022.

Dintre companiile importante, Dell a înregistrat cea mai mare scădere – 37% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, potrivit IDC. Dell generează aproximativ 55% din veniturile sale din computere.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase