Home » D:News » Cum au fost păcăliți zeci de indieni? Au rămas și fără bani și au fost puși să numere trenuri zile la rând

Cum au fost păcăliți zeci de indieni? Au rămas și fără bani și au fost puși să numere trenuri zile la rând

Cum au fost păcăliți zeci de indieni? Au rămas și fără bani și au fost puși să numere trenuri zile la rând
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 08.02.2023

Zeci de indieni au rămas fără bani și au fost puși să numere trenuri zile la rând în cadrul unei escrocherii care a fost pusă la cale de doi bărbați. Aceștia susțineau că pot oferi locuri de muncă la Căile Ferate Indiene și le cereau victimelor diferite sume de bani.

Poliția indiană a arestat doi bărbați pentru că ar fi înșelat zeci de persoane care căutau locuri de muncă la Căile Ferate Indiene. Cei doi sunt acuzați că au oferit în mod fals locuri de muncă. 28 de persoane au fost păcălite și au fost puse să numere trenuri timp de săptămâni.

Poliția a început să investigheze escrocheria în noiembrie anul trecut și a aflat că victimele au plătit între 200.000 de rupii (2.400 USD) și 2,4 milioane de rupii fiecare pentru a obține locuri de muncă ca asistenți de trafic, controlori și funcționari.

Escrocheria a fost pusă la cale de o presupusă bandă

Cei doi bărbați arestați, Sivaraman V și Vikas Rana, sunt acuzați că fac parte dintr-o bandă care le-ar fi cerut victimelor, care provin din sudul statului Tamil Nadu, să stea pe diferite peroane ale gării principale din capitala Indiei, Delhi, câte opt ore în fiecare zi, timp de aproximativ o lună.

Poliția a anunțat că Rana, care este din Delhi, a lucrat la Muzeul Național de Istorie Naturală, dar și-a părăsit locul de muncă în luna martie a anului trecut. Sivaraman V locuiește în Tamil Nadu, a relatat ziarul Times of India.

Căile Ferate Indiene, printre cei mai mari angajatori din lume

Escrocii le-ar fi cerut victimelor să numere trenurile care treceau zilnic prin stație, a anunțat agenția de presă Press Trust of India (PTI). Unele dintre victime au declarat că au împrumutat bani pentru a-i plăti pe escroci.

Căile Ferate Indiene sunt printre cei mai mari angajatori din lume. Escrocheriile pentru locuri de muncă guvernamentale sunt deseori raportate în India, unde milioane de tineri caută cu disperare un loc de muncă stabil.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase